KESÄLOMALAISEN VÄLIPALAT

Hyvinvointi
jutun kirjoittaja Marjo Villman, kuva: Pixabay
Kyyjärven kunta
Minna Pitkänen

KESÄLOMALAISEN VÄLIPALAT


Säännöllinen ateriarytmi auttaa jaksamaan – lasta ja aikuista.
Aamu,- väli,- ja iltapalat ovat usein ensimmäisiä aterioita, joita lapsi alkaa itse valmistamaan kasvaessaan. Omatoimisuutta voi harjoitella yhdessä pienestä asti. Koululainen tekee ja syö aamu- ja välipalaa ihan itse. Välillä innostuneesti ja välillä ei huvittaisi.
Yleensä välipala on tarpeen lounaan ja päivällisen välissä. Mutta miten valita hyvä ja terveellinen välipala …
• oman kouran kokoinen annos vihanneksia, marjoja tai hedelmiä
• runsaskuituinen viljatuote esim. leipä, puuro, mysli, kaurahiutaleet smoothiessa
• proteiinin lähde esim. maito, jogurtti, juusto, kananmuna, leikkele - proteiini tuo aterialle ravintoaineita ja pitää nälkää kurissa
Säännöllinen ateriarytmi hillitsee myös nälän tunnetta ja suojaa hampaita reikiintymiseltä.
Liikkuvilla lapsilla ja nuorilla iltapäivän välipaloilla on iso merkitys harjoitukseen valmistavina aterioina. Välipala on hyvä nautti 1-2 tuntia ennen harjoitusta. Välipaloihin kannattaa panostaa, että treeneissä jaksaa. Maitopohjaisista välipaloista saa kätevästi korkealaatuista maitoproteiinia, jota tarvitaan kehossa lihasten hyvinvointiin. Proteiini edistää lihasten kasvua ja säilymistä, kun ruokavalio on monipuolinen ja tasapainoinen kokonaisuus.


Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset