NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Nopola News 9-vuotta & mylläreiden kevätkokousNopola News 9-vuotta & mylläreiden kevätkokous

Nopola News 9-vuotta & mylläreiden kevätkokous

12.5.2014 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Tiistaina 13.5.2014 tulee kuluneeksi yhdeksän vuotta Nopola Newsin "avajaisista", joita vietettin 13.5.2005. Juhlapäivää vietetään työn merkeissä ja valmistaudutaan seuraavan päivän Historiakävely II:sen kuvauksiin ja tuotantoon. Tästä huolimatta ovet ovat tuttuun tapaan myllyllä avoinna ja kahvia pannussa klo 10.00-17.00, kuinkas muuten.

Veikko ja Jaakko kertovat myllyllä tämän päivän kuulumisia ja esittelevät toimintaa. Suurkuvatulostin on ollut kovassa käytössä koko kevään ja monenlaisia kuvia, messuesitteitä, lippuja ja mainoksia on tulostettu. Yli 2-metrinen lippukangastuloste koristi  hotellin aulaa aivan Riemukaaren vieressä vapun aikaan!

Pienistä perhekuvista on skannattu isompia kuvia, jotka on sitten tulostettu hienoiksi canvas-tauluiksi ja viritelty Huumarkankaan Markun valmistamille kehyksille. Kaikkea tätä ja paljon muuta kuuluu mylläreiden arkeen, tervetuloa kuuntelemaan tai katsomaan, sillä nettiTV viritellään lähetyskuntoon jo aamupäivästä.

Nopola Newsin 1-vuotissynttärijuttu löytyy arkistosta tästä linkistä. Ensimmäisen vuoden kävijämäärä näytti olleen vähän vajaa 70.000 kävijää ja sivulatauksia kertyi 800.000. Vaikka välillä tuntuu, ettei mitään edistystä tapahdu niin tätä nykyä ensimmäisen vuoden kävijämäärä ylittyy jo parissa kuukaudessa. Suosio ei ole laskenut, sillä kävijämäärä on noin 40.000 kävijää kuukaudessa, jotka napsuttelevat juttuja ja sivuja yli 200.000 kertaa/kk. Juttuja oli kertynyt ensimmäisenä vuonna 1000 kpl ja tänä vuonna ylittynee 10.000 jutun raja. Melkoinen historiakirja, kun päälle lisätään tuhansia tunteja videoarkistoa eri tapahtumista!

Nopola Newsin taustayhdistys - Kyyjärven mediamyllärit ry - perustettiin syksyllä 2005 ja saatiin rekisteröityä v. 2006 värikkäiden vaiheiden jälkeen. Ensimmäisen vuoden jälkeen talous näytti olleen tiukoilla ja sitä se on nykyäänkin. Kovaa työtä koko ajan ja joikainen kulutettu euro on tienattava. Mutta onhan se hienoa, että yhdistys omistaa ja pitää yllä toimitilaa, johon kaikilla on vapaa pääsy, tarjoaa maksullisia ja maksuttomia palveluita ja pystyy työllistämään tätä nykyä kaksi kokopäiväistä henkilöä, jotka tekevät työtä alueemme yritysten ja yhteistyökumppaneiden eteen. Tällaista palvelua eivät pysty edes kaikki kaupungit tarjoamaan, kunnista puhumattakaan, eikä ainakaan ilman julkista tukea.

Yhdistyksen kevätkokousta vietetään merkkipäivän päätteeksi klo 17.00 alkaen. Kokouksessa tuttuun tapaan esillä edellisen vuoden tilinpäätös ja samalla julkistetaan vuoden 2014 mylläri muutaman vuoden tauon jälkeen.

Tervetuloa!

Ps. Kuvan leveys vastaa ensimmäisen Nopola Newsin version jutun leveyttä!

 

    Aihealueen yhteistyöyritykset

    PJM Monituotanto Oy
    Millespakka OY
    Rakennuspalvelu Lautanen
    Sale Kyyjärvi
    Sähköveijarit
    Kyyjärven Lämpö Oy
    Tulostekniikka
    Juha Eteläkari
    Mediatili
    Sigma Trukit Oy
    Betset
    OH-asennus Osmo Huhtala
    Yrityspalvelu Paju
    Kodin Kattoturva Oy
    Soinin saneeraus
    Töpseli ja roikka