NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
”Volvoa, pesäpalloa ja pontikkaa” -näytelmä Ruotsiin muutosta Karstulassa ensi-iltaan 17.5.2014”Volvoa, pesäpalloa ja pontikkaa” -näytelmä Ruotsiin muutosta Karstulassa ensi-iltaan 17.5.2014

”Volvoa, pesäpalloa ja pontikkaa” -näytelmä Ruotsiin muutosta Karstulassa ensi-iltaan 17.5.2014

14.5.2014 Karstulan teatteriyhdistys / Katriina Niinikoski

Karstulassa aiemmin toiminut teatteriyhdistys on herätelty parin toimimattoman vuoden jälkeen henkiin, ja ryhmä valmistaa paikallisen kirjoittajan Olli Möttösen kirjoittamaa näytelmää ”Volvoa, pesäpalloa ja pontikkaa”.

Näytelmä kertoo 60-70 -luvun vaihteen maaseudun murroksesta ja Ruotsiin muutosta. Suuret ikäluokat tulivat työmarkkinoille, mutta heille ei ollut kotiseudulla työtä. Vastaraivatut pellot laitettiin pakettiin, ja koneet tekivät tuloaan metsiin. Rikkaan Ruotsin autotehtaat ja telakat sitä vastoin tarvitsivat työvoimaa Suomesta ja Etelä-Euroopasta.

Pääosassa näytelmässä "Volvoa, pesäpalloa ja pontikkaa" on asustustilan poika Voitto, joka on maakunnan lupaavimpia pesäpalloilijoita. Voittoa näyttelee Arttu Niinikoski. Voitolla on ollut hedelmällinen yhden yön suhde meijerin konttoristiin Sinikkaan. Kotona on vaikeaa sotainvalidi-isän kanssa, ja seuraavasta hakkuupalstasta ei ole tietoa. Kylän miesten yhteinen pontikkatehdas on paljastumassa. Siinä on Voiton hitsaamat torvet. Päätös Ruotsiin lähdöstä parhaan kaverin Kaukon houkuttelemana on helppo tehdä.

Näytelmässä on mukana paikallisista harrastajista sekä vanhoja konkareita että uusia tulokkaita. Ohjaajana toimii Tarja-Liisa Qvintus, joka on aikaisemmin ohjannut Keski-Suomeen mm. Jyväskylän Huoneteatteriin ja Jyväskylän Kansannäyttämölle. Muualla Suomessa hänen ohjauksiaan on nähty mm. Haminan Teatterissa ja Teatteri Tottissa Helsingissä.

Näytelmän ensi-ilta valmistuu Suojan talolle la 17.5.2014 klo 19. Esityksiä on toukokuussa, yhtenä heinäkuun viikonloppuna ja syyskuussa.


Liput: 15 €, nuoret alle 18v. 7€ (suositus: yli 12-vuotiaille), lippuvaraukset p. 040 852 3064

Nettisivut www.karstulanteatteriyhdistys.com

Aihealueen yhteistyöyritykset

Karstulan Lukio
Paletti kauppiasyhdistys
Karstulan Evankelinen Opisto
Ruokala Margit