NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Jouluvalot syttyivätJouluvalot syttyivät

Jouluvalot syttyivät

1.12.2016 Kyyjärven kunta / Aaro Toppinen

Suomen komein kaksilatvainen kuusi sai ensimmäisenä adventtina 27.11 jouluvalot ylleen, kun kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja POP Pankin edustaja väänsivät tällä kertaa kuvitteellisesta sytytyskammesta. Vaikka pohjoistuuli puhalsi melkoisesti, viimaisesta säästä huolimatta paikalle oli kertynyt tuttuun tapaan iso joukko kyläläisiä.

Luonnonkuusi on pysynyt paikallaan ja pystyssä, mutta muuten tapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa Kotikylän puistossa, johon on syksyn mittaan noussut hirsinen esiintymisestradi. Molemmin puolin estradia on pienemmät luonnonkuuset, joihin Kaunis Kyyjärvi ry oli hankkinut hienot jouluvalot. Näihin pikkukuusiin valot napasauttivat päälle Kaunis Kyyjärvi ry:n edustajat Maija Suuniittu ja Jaakko Uusisalo - vai hetkinen - oliko se sittenkin joulupukki ja -muori, jotka olivat myös saapuneet paikalle. Niin tai näin.

Ison kuusen kuvitteellisesta sytytyskammesta käänsivät hieman etuajassa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Johanna Humalajoki ja POP Pankin edustaja Ritva Jokinen, jotka molemmat pitivät myös lyhyen tervetuliaispuheen. Sytytyksen lähtölaskennan suoritti tilaisuuden juontaja kunnanjohtaja Eero Ylitalo. Jukka Mäkelän tonttuorkesteri oli kärsinyt yhteensattumien johdosta yli 60 %:n inflaation, mutta yhteislaulu hoitui varsin hienosti Jukan karaokelaitteillakin. Hyvä testi sekin, sillä Jukan laitteilla on jatkossa helppo järjestää esimerkiksi yhteislaulutilaisuuksia tai vaikka kaaokekisoja. Yhteislaulua olisi saanut toki nytkin olla vähän enemmän.
Jouluinen kahvipöytä kaikkine herkkuineen oli tällä kertaa katettu Kylätuvalla ja melkoinen kuhina siellä kävi koko illan. Kiitos taas kylätuvan naisille.

Hirsiestradin myötä kylän kunnan keskustaan rakentuu pikku hiljaa jouluinen kokonaisuus. Tänä vuonna ei vielä saatu valoja katuvalopylväisiin, mutta ehkä jatkossa ja niitä Ritvakin peräänkuulutti puheessaan. Uusia ideoita syntyi kuitenkin jo tälle vuodelle, mutta niistä myöhemmin.