NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Itsenäisyyspäivän juhallisuudet Kyyjärvellä 6.12.2016.Itsenäisyyspäivän juhallisuudet Kyyjärvellä 6.12.2016.

Itsenäisyyspäivän juhallisuudet Kyyjärvellä 6.12.2016.

2.12.2016 Kyyjärven kunta / Eero Ylitalo

Perinteiseen tapaan Kyyjärven kunta ja Kyyjärven seurakunta järjestävät yhteistyössä Itsenäisyyspäivän juhlatilaisuudet Kyyjärvellä.
Isänmaamme 99-vuotispäivän juhlallisuudet aloitetaan klo 10.00 Jumalanpalveluksella. Sen jälkeen tehdään kunniakäynti ja seppeltenlasku sankarihaudoille.

Kunniakäynnin jälkeen siirrytään Kivirannan saliin, jonne on katettu juhlalounas. Ruokailun jälkeen alkaa varsinainen pääjuhla ja sen jälkeen nautitaan juhlakahvit.

Jumalanpalveluksen toimittaa kirkkoherra Olavi Vallivaara ja kanttorina on Minna Erkkilä. Seppelepartion lähetyspuheen pitää Niklas Vuorenmäki ja seppelepartiot muodostavat kirkkovaltuuston pj. Kaisa Tamminen ja kirkkoneuvoston vpj. Raimo Tamminen sekä kunnanvaltuuston pj. Johanna Humalajoki ja kunnanhallituksen pj. Jouko Huumarkangas.


Juhlalounaan jälkeen tuo kunnanvaltuuston vpj. Antti Tuukkanen Kivirannan Isänmaan värein koristeltuun saliin siniristilipun Lippulaulun tahdittamana. Tervehdyssanat lausuu kunnanvaltuutettu/siv. ltk:n jäsen Henrik Huumarkangas, joka myös juontaa juhlan.
Juhlapuheen pitää kunnanvaltuuston puheenjohtaja Johanna Humalajoki. Kaisa Tamminen ja Minna Erkkilä esittävät suomalasia kansanlauluja.


Uutena osiona tässä juhlassa on Kyyjärvi-mukien sekä kulttuuripalkinnon jako. Kyyjärvi-mukit ovat kyyjärvisen posliinimaalarimestarin Raili Väisäsen käsialaa. Mukit ovat numeroitu, ja niitä jaetaan kunniakirjan kera  kuntalaisille, jotka ovat esimerkillisesti ja positiivisesti toimineet kotikunnan tunnettuuden ja asumisviihtyvyyden eteen.

Tällä kertaa mukeja jaetaan kolme kappaletta ja niiden saajat paljastuvat vasta itse juhlassa. Mukien luovuttajana toimii Johanna Humalajoki ja Jouko Huumarkangas. Kulttuuripalkinnon luovuttavat sivistyslautakunnan vpj. Timo Noponen yhdessä Henrik Huumarkankaan kanssa.

Kyyjärven kunta ja Kyyjärven seurakunta toivottavat kaikki tervetulleeksi Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin. Tervetuloa.