NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Itsenäisyyspäivää juhlittiin arvokkaastiItsenäisyyspäivää juhlittiin arvokkaasti

Itsenäisyyspäivää juhlittiin arvokkaasti

7.12.2016 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Suomen itsenäisyyden 99-vuotisjuhla aloitettiin messulla kirkossa ja juhla jatkui seppeltenlaskun jälkeen Kivirannassa.

Itsenäisyyspäivän messun toimittivat khra Olavi Vallivaara, kanttori Minna Erkkilä ja suntio Alpo Noponen. Betlehemin rauhan tulen toi kirkkoon Erik Holmberg, joka lausui tervehdyssanat ja toimi tekstinlukijana. Eino Nissinen esitti yksinlaulua ja Kaisa Tamminen soitti huilua.

Messun jälkeen oli kunniakäynti ja seppeltenlasku sankarihaudoille. Seppelten lähettämispuheen kirkossa piti Niklas Vuorenmäki. Suomen lippua kantoi Antti Tuukkanen ja airueina olivat Johanna ja Lasse Sauramäki. Seppelten laskijoina olivat Johanna Humalajoki ja Jouko Huumarkangas sekä Kaisa Tamminen ja Raimo Tamminen.

Seppeltenlaskun jälkeen juhla jatkui Kyyjärven kunnan tarjoamalla Itsenäisyyspäivän juhlalounaalla Kivirannassa. Suomen lipun kantoi Antti Tuukkanen Kivirannan juhlasaliin ja airueina olivat Maija Nissinen ja Linnea Noponen. Juhlan juonsi ja tervehdyssanat lausui Henrik Huumarkangas. Musiikkiesitykset hoitivat Minna Erkkilä flyygeli ja Kaisa Tamminen huilu. He lauloivat yhdessä juhlapuheen jälkeen. Juhlapuheen piti kunnanvaltuuston puheenjohtaja Johanna Humalajoki. Kunnan mukit jakoi Johanna Humalajoki tänä vuonna Olavi Vallivaaralle ja Aila Ahtilalle. Aila oli estynyt saapumasta juhlaan. Kultturipalkinnon jakoi Timo Noponen Kyösti Lintulahdelle.

Lopuksi laulettiin yhdessä Maamme-laulu ja juotiin kakkukahvit. Juhlassa oli mukana 96-vuotias sotaveteraani Yrjö Peuranen ja samanikäinen lotta Kaisa Koskela sekä ensimmäisen Kyyjärven kunnan mukin saanut samanikäinen Ester Noponen.

Hienot Itsenäisyyspäivänjuhlat!  Kiitos järjestäjille!

Kuva: Jaakko Uusisalo