NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
BETLEHEMIN RAUHANTULIBETLEHEMIN RAUHANTULI

BETLEHEMIN RAUHANTULI

9.12.2016 Erik Holmberg Partio

Valoa vuoden pimeimpään aikaan- Betlehemin Rauhantuli

Sunnuntaina 4.12. toimme Betlehemin Rauhantulen tuiskun saattelemana Kyyjärvelle. Pohjoismaihin tuli lähetettiin  marraskuun viimeisellä viikolla Tanskasta Roskilden tuomiokirkosta. 

Alunperin tuli on lähtenyt Jeesuksen syntymäkirkosta Betlehemistä, josta Itävaltalaiset nuoret sen ovat saaneet ja lähteneet jakamaan sitä viestinä koko Eurooppaan. Tuli palaa lyhdyissä jatkuvana  yli joulun. Norjasa tuli kulkee  Hurtig Ruten laivalla  etelästä pohjoisimpaan Norjaan ja sitä jaetaan viestinä pysähdyspaikoilla. Ruotsissa  liekki kuljetetaan autoilla ja ilmeisesti myös junalla  Haaparantaan. Suomeen tuli saapui laivalla Naantaliin jossa Lounais-Suomen Partiolaiset sen ottivat vastaan. Turusta liekin noutavat Suomen Pyhän Yrjänän Partiokiltojen  nimeämät vapaehtoiset liekinvartijat.  Kyyjärvelle liekki noudettiin Tampereelta jonne sen oli tuonut Tampereen Näsikilta. Matkalla viestiä jaettiin Muuramen partiolaisille .Seuraava pysähdys oli Jyväskylässä, jossa Sydän Suomen Kilta vastaanotti liekin. Lumituiskussa matka jatkui Karstulaan jossa tulen ottivat lyhtyihinsä  seurakunnan edustajat. Kyyjärvellä liekkiä vartioidaan  Lipsuntinkujalla.

Itsenäisyyspäivänä  Batlehemin Rauhantuli  vietiin kirkkoon  ja jumalnpalveluksen jälkeen sankaripatsaalle jossa se oli iltaan saakka. Liekkiin liitty sanoma , jonka tänä vuonna on laatinut ruotsin St.Georgs Scoutgille. Sanomassa todetaan miten  mm. sota- ja pakolaisuutisten maailmassa on helppo menettää rohkeutensa. Mutta meitä muistutetaan myös  elämän pienistä valopilkuista. Meillä tulee olla tohkeutta tehdä hyviä tekoja. Jokainen pienikin  hyvä teko on osa suurta kokonaisuutta..

Betlehemin rauhantuli on saatavissa  eri tilaisuuksiin tai sen voi tulla siirtämään omaan lyhtyynsä meidän portaan pielestä. Lyhdyssä on mukana pieni kynttilä jolla liekki on siirrettävissä. Myös kopion sanomasta voi ottaa muovitaskusta joka on lyhdyn takana kaiteessa.

Hyvää Adventin aikaa

Liekinvartijat