Jouluhaasteen 23 luukku

Liikunta
23 luukku
23 joulukalenterin luukku

On aika rauhoittua jouluun, unohtaa kiireet, murheet ja nauttia läheisistä. 

 

Pysähtymiseen on olemassa yksinkertainen keino: seuraavan kerran, kun jotain hyvää tapahtuu, lopeta hetkeksi kaiken muun tekeminen ja anna hetkelle arvoa. Pysähdy siihen, mitä olet tekemässä. Pysähdy ihastelemaan jouluista maisemaa, haistelemaan glögiä tai maistelemaan piparia, aisti lasten jännittynyt odotus. Kerää itsellesi ihania hetkiä. Keskitty yhteen asiaan kerrallaan. 

Kysy itseltäsi, mikä joulussa on tärkeää? Itseltään ei kannata vaatia liikoja, ja on hyvä muistaa, että joulusta voi tulla onnistunut vähemmälläkin. Olemme itsellemme hyvin kriittisiä. Osaamme lohduttaa ja tukea eteenpäin, jos näemme ystävän kohdanneen esimerkiksi vastoinkäymisiä tai stressiä. Sen sijaan saatamme itseämme kohdella vastaavassa tilanteessa hyvinkin ankarasti.

Hengitysharjoitus

Kun stressi, kiire, väsymys painaa, hengityksemme muuttuu pinnalliseksi ja saa aikaan stressikierteen. Kun pysähdymme hengittämään syvästi hetkenkin ajaksi, elimistöön tulee enemmän happea, jolloin sekä keho että mieli rauhoittuvat, verenpaine laskee ja jännityspäänsärky lievenee ja aivojen hapettuminen saattaa lievittää myös migreeniä.

Harjoituksen voi tehdä missä vain.

  1. Asetu (istumaan) mukavaan asentoon. Rentouta hartiat ja pidä selkä suorana, päälaki nousee kohti kattoa ja leuka painuu hieman taaksepäin. Jos istut tuolilla, aseta jalat lattiaan ja laske kädet reisien päälle.
  2. Sulje halutessasi silmät tai kohdista katse johonkin tiettyyn pisteeseen.
  3. Anna kehon rentoutua ja mielen asettua.
  4. Hengitä nenän kautta sisään ja ulos, jolloin kehon jännitys vähitellen häviää. Toista tämä muutaman kerran omaan rytmiisi.
  5. Keskity hengitykseesi ja tarkkaile miltä tuntuu, kun hengität sisään ja ulos.
  6. Pane kädet vatsalle tai rinnalle ja tunne, miten rintakehä nousee sisäänhengityksen aikana ja laskee uloshengityksen aikana.
  7. Jatka samassa asennossa ja keskity tarkkailemaan hengityksen rytmiä.
  8. Jos huomaat ajatusten harhailevan pois hengityksen seuraamisesta, pane se vain merkille ja palaa seuraamaan jälleen hengitystäsi.
  9. Jatka tätä viitisen minuuttia. Halutessasi voit asettaa hälytyksen ilmoittamaan ajan loppumisesta. Voit laskea sisään ja uloshengityksiä ja lopettaa, kun sinusta tuntuu siltä.
  10. Avaa vähitellen silmät, istu vielä hetki paikoillasi ja liikuttele itseäsi ennen kuin palaat takaisin ympäröivään todellisuuteen.

Lähde: Orage As: Mindfulness Läsnäolon taito

Jaa sosiaalisessa mediassa

Tapahtuman tietoja

Tapahtuman kesto
12,0 tuntia
Järjestäjä
Kyyjärven kunta
Kunta
Kyyjärvi

Tulevia tapahtumia

Kyy York Areena
Kyyjärven kirkko
kyyjärven kirkko ja seurakuntasali