PORRASPÄIVÄT -viikko!

Yleiset
Portaiden kiipeäminen on ilmainen terveysteko ja on erinomaista hyötyliikuntaa myös koko perheelle!

Kuusi terveyshyötyä porraskävelystä: 
1. Vahvistaa lihaksia ja luustoa
Porraskävely aktivoi paitsi jalkalihaksia myös vatsa- ja selkälihaksia. Lisäksi portaiden nouseminen vahvistaa luustoa. Porraskävelyn seurauksena voit siis saada vahvemman ja terveemmän tuki- ja liikuntaelimistön.

2. Auttaa painonhallinnassa
Portaiden nouseminen on kävelyn tehokkaampi versio. Portaiden nousu on painovoiman vuoksi tasamaalla kävelyä raskaampaa, se polttaa enemmän kaloreita. Jopa silloin, kun portaita noustaan normaalilla temmolla, kaloreita palaa melkein kolme kertaa enemmän kuin reippaalla tahdilla tasamaalla käveltäessä. 
Ihminen kuluttaa keskimäärin 0,1 kaloria jokaista noustua porrasta kohden. Määrä ei kuulosta suurelta, mutta jo parin minuutin porraskävely päivittäin auttaa pitämään painon kurissa.

3. Parantaa sydänterveyttä
Portaiden kiipeäminen edistää sydän- ja verisuonielimistön kuntoa. Porraskävely nostaa sykettä ja tehostaa verenkiertoa, minkä vuoksi se auttaa ehkäisemään korkeaa verenpainetta, valtimoiden kovettumista ja muita sydäntauteja. Lisäksi se laskee diabeteksen riskiä ja voi parantaa kolesteroliarvoja.

4. Edistää hapenottokykykyä
Porraskävely hengästyttää eli vahvistaa keuhkoja. Vahvemmat keuhkot puolestaan tuovat elimistölle enemmän happea. Koska portaiden nouseminen vahvistaa myös sydäntä, sydän pystyy pumppaamaan lihaksille nopeammin hapekasta verta. Säännöllinen porraskävely voikin parantaa ihmisen kestävyyskuntoa, koska se edistää sekä keuhkojen, että sydämen toimintaa.

5. Parantaa vastustuskykyä 
Mitä paremmassa kunnossa keho on, sitä vahvempi on myös elimistön puolustusjärjestelmä. Koska porraskävely nostaa kuntoa, se voi auttaa ehkäisemään sairastumista.

6. Tekee hyvää mielelle 
Portaiden käveleminen tekee hyvää kehon lisäksi myös mielelle. Liikunta vapauttaa endorfiineja eli hyvän olon hormoneja, vähentää stressiä ja parantaa keskittymiskykyä.

Liikunnallista viikkoa toivottaa KyKy ry.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Tapahtuman tietoja

Tapahtuman kesto
2,0 tuntia
Järjestäjä
Kyyjärven Kyky ry
Tapahtumapaikka
Harsunkangas, portaat
Kunta
Kyyjärvi

Tulevia tapahtumia

Kivirannan sali
harsunkankaan laavu
Kyyjärven urheilukenttä
Kyyjärven kirkko