Yhteislenkki fillarilla II

Liikunta
pyöräilyä kesän aikana
Matalankynnyksen yhteislenkki

Lähtö: Maanantaina 27.5. klo 18.00 
Mistä: Paletin parkkipaikka (Vaasanpuoleinen)
Reitti: Ajetaan osittain hiekka- asfaltti- ja soratietä. Reitti on helppoa ajettavaa ja soveltuu kaikille. Reitin ajoaika noin 1.30 - 2h ympyräreitti. 

Yhteislenkit ovat letkeää etenemistä ja että ketään ei jätetä yksin ja vauhti sovitetaan osallistujien mukaiseksi. Yhteislenkillä ei myöskään tarkoiteta yhteislähtöä, vaan ajamista porukassa. 
Helppo lenkki tarkoittaa, että siellä pystyy etenemään kaiken mallisilla toimivilla pyörillä, reitillä ei ole vaarallisia kohtia ja vaikeimmissa kohdissa saa opastusta.

Ohjattujen yhteislenkkien tavoitteena on kehittää pyöräilyn mahdollisuuksia ja olosuhteita Kyyjärvellä. Pyöräily on sekä terveellinen liikkumismuoto että ympäristöystävällinen vaihtoehto. 

Ryhmässä ajaminen on tärkeä taito, joka vaatii yhteistyötä ja huomiota muiden pyöräilijöiden kanssa. Tässä muutamia ohjeita ryhmässä ajamiseen:

  1. Käsimerkit: Ryhmässä ajaessa on tärkeää käyttää käsimerkkejä viestimiseen. Näytä kädellä suuntamerkki aina kääntyessäsi, hidastaessasi tai pysähtyessäsi. Muista myös näyttää käsimerkki mahdollisista välinerikoista tai ryhmästä poistumisesta.
  2. Etenemissuunta: Osoita kädellä joko vasemmalle, oikealle tai suoraan eteenpäin. Käsi ojennetaan kokonaan kääntymissuuntaan.
  3. Hidastaminen ja pysähtyminen: Vauhtia hidastaessasi ojenna käsi ylöspäin. Pysähtymisestä ilmoita laskemalla käsi ylhäältä alas.
  4. Väistäminen: Ojenna käsi selän taakse ja heilauta kättä väistämissuuntaan.
  5. Töyssyt ja hidasteet: Ojenna käsi alaspäin ja lasketaan sekä nostetaan kättä muutaman kerran. Pistemäiset esteet, railot tai montut osoitetaan sormilla tai kämmenellä.
  6. Yleinen lenkkietiketti: Saavu lenkeille ajoissa ja kunnossa olevalla pyörällä. Huomioi muut ryhmässä ajavat ja tienkäyttäjät.

Vastuut, velvollisuudet ja vakuutukset

Kaikilla osallistujilla tulee olla säänmukainen varustus: kypärä, juomapullo (evästä tms) ja tarkoitukseen sopiva pyörä. Tee pyörän kuntotarkastus ennen lenkkiä: jarrut toimivat ja pyörä on turvallinen ajaa. Tarkista myös vakuutusturvasi ennen lenkkiä!

Tervetuloa lenkeille mukaan !

Huom! lenkeille on säävaraus (vesisateella/ukkosella ei ajeta)

Lisätietoja: Kyyjärven KyKy / MTB 
Tanja K p. 040 5167 366

Jaa sosiaalisessa mediassa

Tapahtuman tietoja

Tapahtuman kesto
2,0 tuntia
Järjestäjä
Kyyjärven Kyky ry
Kunta
Kyyjärvi

Tulevia tapahtumia

Karstulan Evankelinen Opisto, Kokkolantie 12, 43500 Karstula
Karstulan Evankelinen Opisto, Kokkolantie 12, 43500 Karstula
Kyyjärven kirkko