NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Vappu Pölkki täytti 80 vuotta!Vappu Pölkki täytti 80 vuotta!

Vappu Pölkki täytti 80 vuotta!

16.1.2014 Kyyjärven seurakunta/ Riitta Kytölä

Vappu Pölkki täytti 80 vuotta lauantaina 11.1 2014. Syntymäpäivää juhlittiin lasten kanssa yhteisellä aterialla Karstulan Wanhoissa Wehkeissä sekä vielä kahvittelun merkeissä Vapun kotona.

Vappu Pölkki (o.s. Mäntylä) syntyi 11.1.1934 Timo ja Hilma Mäntylän toiseksi nuorimmaksi lapseksi Oikarin Mäntylässä. Lapsia oli paljon ja koti oli pieni, mutta aina oli yösijaa tarvitseville kulkumiehille tilaa. Navetassa oli kaksi lehmää ja tallissa hevonen. Koulua Vappu kävi Oikarin koulussa, joka aluksi oli eri rakennuksessa kuin nykyinen Oikarin koulu. Vappu muistaa, että ensimmäistä luokkaa käytiin "iltavuorossa" ja opettajan nimikin on vielä muistissa: opettajana oli Aino Saarikoski. 

Vappu oli vain 18-vuotias tavatessaan tulevan puolisonsa Tauno Pölkin. Avioliitto solmittiin vuonna 1953. Avioliitosta syntyivät lapset Risto, Jukka, Marja-Leena, Matti, Riitta-Liisa ja Mikko. Taunolla oli kuorma-auto ja autoilulla hankittiin perheelle elanto. Lasten kasvettua lähti Vappukin kodin ulkopuolelle töihin 70-luvun alussa, kun Sinisen tien rakentaminen aloitettiin. Kun tienrakennus loppui, Vappu jatkoi töitä monitoimitalon rakennuksella. Kun monitoimitalo valmistui, Vappu siirtyi siihen avattuun vanhainkotiin hoitotyöhön. Tässä työssä hän ehti olla ennen eläkkeelle jäämistään 11 ja puoli vuotta.

Usko Jeesukseen tuli Vapulle ja Taunolle omakohtaiseksi 70-luvun lopulla. Tauno-puoliso toimi Evankeliumiyhdistyksen paikallisosaston puheenjohtajana ja lauloi sekä kirkkokuorossa että Vox Solennessa. Tauno kuoli kesällä 2005. Lapsista Riitta-Liisa kuoli jo puolen vuoden iässä ja Jukka nukkui pois viime marraskuussa vain 58-vuotiaana. Mustia raitoja on siis Vapunkin elämän kankaassa! Vappu on saanut kokea, että usko ylösnousseeseen Jeesukseen antaa toivon ja voiman suurissakin suruissa. "Jos nuo tummat raidat ottaisimme pois, ei noin kirkkaita nuo vaaleatkaan ois". Ja elämässä on kirkkaitakin raitoja! Lastenlapsia on 12 ja lastenlastenlapsiakin on jo 9, joista nuorimmainen syntyi vain päivä isomummon 80-vuotissyntymäpäivän jälkeen! Kiitos Taivaan Isälle!

Toivomme Vapulle onnea ja Taivaan Isän siunausta jokaiseen päivään! 

 

 

 

 

 

 

 

    Aihealueen yhteistyöyritykset

    Paletti kauppiasyhdistys
    R uusisalo