NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Lämmintä ja pehmeää lahjaksi vanhuksille!Lämmintä ja pehmeää lahjaksi vanhuksille!

Lämmintä ja pehmeää lahjaksi vanhuksille!

10.1.2014 Suvi Kantonen / Veikko Huumarkangas

Kyyjärven Maa-ja kotitalousnaiset tempaisivat Joulun alla lahjoittamalla Kivirannan palvelukeskuksen vanhuksille 16 pontchoa naisille ja 6 fleece-huopaa miehille.

 

Oikeastaan aloite näistä tuli palvelutalon puolelta, henkilökunta oli nähnyt samanlaisen asusteen jonkun yllä ja siitä lähti idea, että nämä voisivat lämmittää asukkaitakin mukavasti. Kun  meihin otettiin yhteyttä asian tiimoilta päätimme heti olla mukana, kertoo Maa-ja kotitaousnaisten puh.johtaja Seija Kainu. Joukossamme on taitava ompelija Liisa Lintulahti, joka lupautui ompelemaan pontchot. Niinpä haimme paikallisesta liikkeestä huopia, joista ne Liisa valmisti. Jokaiselle palvelukeskuksen naisasukkaalle käärittiin ponchot lahjapakettiin ja miesasukkaat saivat villahuovat. Joulupukki kävi aattona klo 14 jakamassa lahjapaketit jokaiselle erikseen. Näin sellaisetkin vanhukset, joiden luona ei muuten enää vieraile ketään saivat oman lämpimän lahjan iloisena yllätyksenä, jatkaa Seija.

Liisa Lintulahti kertoi pontchojen ompelemisen olleen hauskaa. Tämä on myös helppo pukea vanhuksen päälle, ja taatusti lämmittää, kertoo Liisa, joka kuuluu perustajajäseniin Maa-ja kotitalousseuran aloittaessa jo  v.1970 toimintansa Kyyjärvellä. Nykyisin hän on mukana aktiivisesti edelleen, nyt jo kunniajäsenenä.

Kiitollisuudella lahjoitus vastaan.

Lahjoitus oli mieleinen sekä Kivirannan hoitohenkilökunnalle, kuin myös kaikille asukkaille. Sylvia Sjögren, (89v) kertoo viettäneensä Kivirannassa jo 3 vuotta, joista 2 viimeistä vuotta on kulunut vuodepotilaana. Lahjaksi saatu pontcho lämmittää kuulemma mieltä ja hartioita kovasti. Mukava, kun ne naiset muisti meitä vanhuksia näin. Kauniin punaisen värisen pontchon minä sainkin. Joulun vietto ei toki täällä ole samanlaista, kuin se olisi kotona, mutta Anne ja Markku toivat jouluvalot ja koristeita, niin sekin on hienoa. Vaikka joulu on jo takana, niin olkoon nuo valot vielä jonkun aikaa, kun ulkona on niin pimeää. Päivä kerrallaan täällä mennään eteenpäin. Televisiota tulee katsottua paljon, lähinnä ajankohtaisia asioita ja uutisia. Liikaa sieltä tulee niitä kokki-ja laulukisoja joka kanavalta, nauraa pirteä vanhus.

Aktiivista toimintaa.

Kyyjärven Maa-ja kotitaousnaisten toimintaan on sopinut vuosien varrella monenlaista. Kirkkotekstiilit ommeltiin 1980 luvun alkupuolella, koululla on järjestetty mm. "Sämpyläsäpinät", " Älä ruoki hukkaa" ja "Kaverille kasviksia", sekä marsipaani-ja piparkakkukursseja, yms. Varat toimintaan kerätään pienellä jäsenmaksulla, lisäksi olemme mukana erilaisten tapahtumien järjestelyissä, hautajaisissa, syntymäpäivillä, joten pienistä puroista meidän toiminnan rahoitus  tosiaan koostuu, toteaa Seija Kainu. Maa-ja kotitaousseuran alaosastona toimivassa Kyyjärven Maa-ja kotitalousnaisissa on jäseniä tällä hetkellä n.100.  Näiden kyyjärveläisten  naisten uuttera toiminta noteerattiin marraskuulla valtakunnankin tasolla kakkossijalle, kun Maa-ja kotitalousnaisten Keskus jakoi tunnustuspalkintoja osallistuksena aktiivisesta, monipuolisesta, ja maaseudun naisia yhdistävästä toiminnasta.

Toimintaan pääsevät mukaan kaikki halukkaat, valottaa Eeva Pölkki  joka pitää yllä jäsenkeräilyä. Retkille lähdettäessä tarjoamme myös aina matkoja ei jäsenille, jossa pääsee mukavasti tutuksi porukan kanssa, joten kynnys on matala, ei muuta kuin mukaan vaan, kehottaa Eeva.                                                                                  

                                                                                                                                                                             

Suvi Kantonen