NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Siivoustalkoot saivat kuntalaiset liikkeelleSiivoustalkoot saivat kuntalaiset liikkeelle

Siivoustalkoot saivat kuntalaiset liikkeelle

6.5.2014 Kyyjärven kunta / Eero Ylitalo

Tiistaina kellon lähestyessä viittä iltapäivällä, alkoi Kyyjärven kunnanraitilla liikuskella runsaasti haravin ja lapioin varustettuja kuntalaisia. "Esson parlamentin" päätöstä kaikkien meidän yhteisen ympäristön siistimisestä talkootyöllä halusi noudattaa yllättävän moni kyyjärvinen.

Työskentely sujui monen tunnin ajan mukavassa hengessä. Motivaatiota lisäsi paitsi yhdessä tekemisen lisäksi se, että työn jälki näkyi välittömästi. Talkoolaisilla riitti ymmärtämystä puille, jotka pudottavat oksansa ja lehtensä, mutta se että me kuntalaiset emme jaksa kantaa tupakantumppeja, karkkipapereita tai muita luontoon kuulumattomia roskia niille kuuluviin paikkoihin herätti ihmetystä. 

Haravapartiot etenivät monella suunnalla, ja roskakasoja kertyi kymmeniä sekä kuntakeskukseen että Paletin ympäristöön. Mukavaa yhdessäoloa koettiin Kylätuvan naisten kahvipisteessä ja pankinjohtaja-Urpon isännöimässä muonituspisteessä. 

Talkooilta osoitti, että Kyyjärvellä löytyy vielä kiinnostusta tehdä asioita yhdessä  yhteiseksi hyväksi. Suurkiitokset kaikille teille, joilla  tällä kertaa oli mahdollisuus olla mukana.

Takuuvarmasti tulemme myös vastaisuudessa kutsumaan kuntalaisia koolle kotikuntamme viihtyisyyden lisäämiseksi eritavoin. Toivottavasti kutsu saavuttaa silloin entistä laajemman joukon ja saa vastakaikua entistä enemmän myös nuoremman polven kuntalaisissa.