NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Historiakävely lähestyyHistoriakävely lähestyy

Historiakävely lähestyy

5.5.2014 Kyyjärven Mediamyllärit ry. / Veikko Huumarkangas

14.5. 2014 Kävelemme taas Kyyjärven historiaa muistellen.

Nyt on noin kaksi viikkoa siihen, kun taas muistelemme Kyyjärven historiaa. Tällä kertaa kuljemme matkan joka lähtee Kyyjärven Suojeluskunta / Maamiesseura / Nuorisotalolta. Jo tämän talon kohdalla historiaa on mahdottonan paljon. Matkamme jatkuu nykyisen Kivirannan kautta koukaten (Könkkälänmäelle), siis Kirkonmäelle saakka. Matkaa tulee vajaa kilometri, mutta historiaa sitäkin enempi. Mukaan on taas lupautunut henkilöitä, jotka muistelevat mennyttä aikaa ja kertovat omakohtaisia kokemuksiaan. Kuka meistä nuoremmista muistaa esim. missä sijaitsi Kyyjärven meijeri, Rukoushuone, Lahtisen riihi ja monet muut historiaan jääneet rakennukset. Niihin liittyvät kertomukset on aika kaivaa esille ja tallentaa jälkipolville ihmeteltäväksi.

Kyseiseltä reitiltä ja sen varrelta kaivataan vanhoja valokuvia. Tässä tulee nyt pieni vetoomus teille, joilla on kaappien kätköissä vanhoja valokuvia, mitkä liittyvät kyseiseen reittiin ja sen varrella olleisiin rakannuksiin tai paikkoihin.

Pyydän, että toisitte kuvia tänne Kyyjärven Mediamyllärit ry:lle scannattavaksi, voisimme käyttää kuvia tuolloin tapahtuman aikana muistinpalautuksena. Myöhemmin kuvia voidaan liittää tapahtumasta tehtyyn videoon.

Terveisin Veikko Huumarkangas