NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Harsulle Frisbeegolf-rataHarsulle Frisbeegolf-rata

Harsulle Frisbeegolf-rata

20.5.2014 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Kirkkoneuvosto hyväksyi torstai-illan kokouksessa 20.5. mm. fresbeegolf-radan rakentamisen Harsunkankaalle.

Kokouksen alussa asiaa esitteli Kunnan liikuntatoimenohjaaja Niklas Vuorenmäki ja kirkkoneuvosto  suhtautui asiaan myönteisesti.

Tilintarkastuskertomus viime vuodelta ei ollut miellyttävä asia. Se osoitti 29.980,43 euron alijäämää ja se esitetään ensi viikolla kirkkovaltuuston kokouksen hyväksyttäväksi. Asia on ollut tiedossa ja siksi tämän vuoden osalle on tehty jo muutoksia. Pitkään keskusteltiin kanttori Minna Erkkilän anomusta kanttorin viran palauttamisesta 100%:ksi. Hän on hoitanut virkaa 80%:sti. Hän on esittänyt halunsa hoitaa seurakunnan päiväkerhotyötä. Samaan aikaan käsiteltiin Kyyjärven kunnan tarjousta lastenohjaajien tehtävien hoidosta ajalla 1.8.2014 - 31.7.2015. Seurakunta on ostanut palvelut kunnalta tämän kevään osalta ja siihen on oltu tyytyväisiä. Kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle, että kanttorin virka muutettaisiin kokeiluluontoisesti määräajaksi 1.9.2014 - 31.5.2015 100%:ksi ja siihen sisältyisi päiväkerhotyötä. Samoin päätettiin ostaa Kyyjärven kunnalta lastenohjaajan tehtävien hoito kolmivuotiaiden osalta. Muilta osin tilanne on avoin ja sitä pohditaan vielä kevään kokouksissa, koska taloustilanne on huono.

Seurakunta on hakenut Kirkkohallitukselta harkinnanvaraista avustusta tälle vuodelle. Tuomiokapituli ei hyväksynyt Netti-tv:n kehittämishanketta, eikä valitettavasti esittelijä ollut asiaan paneutunutkaan. Pienen Kyyjärven kykyihin ei haluttu uskoa. Siitä huolimatta Netti-tv toimii ja kehittyy Kyyjärven mediamylläreiden voimin. Kirkkohallitus antoi seurakunnalle avustusta siunauskappelin korjaukseen 16.250  euroa. Tarkoitus on rakentaa uusi sisäänkäyntikatos ja luiska kappeliin. Kyyjärven seurakunta liittyy ensi vuoden alusta Kirkon palvelukeskukseen "Kipaan", johon kaikkien seurakuntien on liityttävä viimeistään v.2017. Sen jälkeen kaikki laskut, maksut ja palkat maksetaan Kipan kautta, joka sijaitsee Oulussa. Kirkkoneuvosto siirsi Kipan kehoituksesta ensi vuoden alusta palkanmaksupäivän kuukauden 15.päiväksi. Jumalanpalvelussuunnitelma kesäksi hyväksyttiin. Luontokirkot ovat juhannuksena Honkalehdon kievarin riihikirkossa, heinäkuun ensimmäisenä pyhänä 6.7  Valkeislammen kodalla ja 13.7. Haarasen laavulla. Sunnuntaina 29.6. ei ole jumalanpalvelusta. Jukka Kuoppamäen konsertti kirkossa on 20.7.klo 18.

Kuva: Kyyjärven hautausmaalta ja kappelista. Kappelin sisäänkäyntikatos korjataan kesän aikana. Hautausmaajuhla on 24.8.2014.