NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Juhlat Valkeislammen kodallaJuhlat Valkeislammen kodalla

Juhlat Valkeislammen kodalla

22.5.2014 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Valkeislammen kodalla Saunakylässä vietettiin yhteisvastuujuhlaa keskiviikko-iltana 21.5.2014.

Kaunis keväinen sää loi tilaisuudesta hienon juhlan. Raimon keittämät nokipannukahvit ja Saunakylän emäntien leipomat herkut maistuivat hyviltä luonnon keskellä. Raimo Tamminen kertoi, että keväällä 2004 on ensi kerran kokoonnuttu näissä merkeissä Valkeislammen rannalle. Lähes aina muistelimme olleen hyvän sään.

Kirkkoherra puhui Jumalan sanaa ja kertoi samalla yhteisvastuukeräyksen kohteesta. Guatemalassa ihmisoikeudet eivät ole toteutuneet kaikkien kohdalla. Kristinuskon keskeisin arvo on lähimmäisenrakkaus, joka vaikuttaa ihmisarvon ja tasapuolisuuden hyväksymistä kaikille ihmisille. Kukaan ihmisistä ei ole arvokkaampi toista. Ihmisarvon antaa Luojamme. Yhdessä lauloimme kesäisiä virsiä kanttorina toimineen Saima Kytölän säestyksellä. Viimeisenä virtenä lauloimme Kivijärven kirkkoherran, sodassa kaatuneen, Väinö Havaksen sanoittaman virren: "On kaunis synnyinmaamme." Lauri Tamminen kertoi, että Saunakylästä kaatui viime sodassa 25 miestä. Se oli paljon pienelle kylälle.

Myyjäistavarat eivät lähteneet kahtakymppiä halvemmalla. Siitä huolen piti meklarina toiminut Antti Mäkelä. Arvanmyyjänä jälleen kerran kunnostautui Sulo Tamminen. Illan tuotto yhteisvastuukeräykselle oli lähes 300 euroa. Kiitokset saunakyläisille hienosta juhlasta!

Seuraavan kerran kokoonnumme Valkeislammen rannalle heinäkuun alussa. Sunnuntaina 6.7.klo 11 on luontokirkko ja luvassa myös nokipannukahvit. Tervetuloa!